Wifi op de camping

De meeste campings bieden inmiddels WiFi aan. Soms alleen binnen en in de buurt van hun gebouwen maar vaak over de hele camping. Dit kan gratis zijn maar ook betaald. Is het betaald dan kun je vaak voor één of meerdere dagen een abonnement kopen. Biedt de camping geen WiFi aan, is deze erg duur of is de snelheid niet toereikend? Lees dan verder in dit artikelen enkele alternatieven.


WiFi via je telefoon

Heb je een abonnement met internet dan kun je via jouw telefoon ook andere apparaten van WiFi voorzien. Je maakt dan van je telefoon een “hotspot”. Hoe je dit precies doet is afhankelijk van jouw telefoon. Houdt het dataverkeer verbruik wel goed in de gaten. Via een computer gaat je dataverkeer er vaak veel sneller doorheen dan via je telefoon. Je kunt dit het makkelijkste in de gaten houden via de instellingen van je telefoon.

Hotspot instellen op Android telefoon

Een hotspot instellen op een Android toestel zoals Samsung of Huawei is zo gedaan. Hoe dit precies moet is afhankelijk van het merk en Android versie. Hierdoor kan het zijn dat onderstaande stappen nét iets anders zijn op jouw toestel.

 1. Ga naar ‘instellingen’
 2. Ga naar ‘Mobiel netwerk’
 3. Ga naar ‘Tethering en draagbare hotspot’
 4. Ga naar ‘persoonlijke hotspot’
 5. Stel een goed wachtwoord in zodat niemand anders jouw netwerk kan gebruiken en schakel daarna de persoonlijke hotspot in
 6. Je kunt nu andere apparaten laten verbinden met jouw telefoon. Gebruik hiervoor het ingestelde wachtwoord.

Hotspot instellen op een iPhone

 1. Ga naar ‘Instellingen’
 2. Ga naar ‘Mobiel’
 3. Ga naar ‘persoonlijke hotspot’ (dit kan onder ‘instellingen’ staan)
 4. Zet 'Anderen mogen verbinden’ aan
 5. Je kunt nu andere apparaten laten verbinden met jouw telefoon. Gebruik hiervoor het ingestelde wachtwoord.
Wifi op de camping

Wifi met een Mifi router

Een Mifi router is net zoals de schotel is voor de tv. In de Mifi router plaats je een simkaart van je mobiele provider. Vervolgens zendt de Mifi router het signaal uit naar al jouw apparaten. Diverse provider bieden hiervoor speciale abonnementen aan. Ga je buiten Europa op vakantie dan loont het om een simkaart van het betreffende land aan te schaffen. Een Mifi router is een veilige manier om draadloos te kunnen internetten op de camping. Een Mifi router schaf je al aan vanaf ongeveer 85 euro en zijn verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Coolblue.