TV kijken op de camping

Uitstekend geschikt voor op de camping in een caravan, vakantiehuis of boot

 

U kunt op verschillende manieren op de camping naar TV kijken. Via een televisie, laptop of op een iPad. Hieronder lichten we alle mogelijkheden toe zoals de schotel, digitale TV of internet en sluiten af met een slotconclusie wanneer u het beste waarmee kunt TV kijken op de camping.

Digitale TV via Digitenne van KPN

Televisie kijken op de camping Om televisie te kijken op de camping is Digitenne een handige en goedkope uitkomst. Hiermee heb je geen extra kabels nodig alleen een stopcontact en natuurlijk een televisie die u kunt neerzetten waar u maar wilt! Digitenne is eenvoudig binnen 10 minuten aangesloten.

Bovendien kunt u Digitenne ook thuis gebruiken en is een goedkope alternatief voor de kabel en kunt u jaarlijks tot €100,- of meer besparen ten opzichte van de kabeltelevisie. Maandelijks betaalt u €14,00. De insteekkaart of digitale tuner krijgt u in bruikleen. Satelliet schotel van Canal Digitaal

Satelliet televisie

Ook mogelijk is om televisie te kijken via de satelliet schotel van CanalDigitaal. Hiermee kunt u in heel Nederland en Europa televisie kijken op de camping, boot of vakantiehuis. Het nadeel is dat hier een flink prijskaartje aan hangt; U betaalt namelijk €100,- voor het recreatiepakket wat bestaat uit een schotel (54 cm) met stevig campingstatief, decorder, kabel en smartcard. En daarnaast betaald u €11,95 per maand voor uw abonnement waar u over alle bekende zenders beschikt.

  • Bereik in heel Europa
  • Groot aantal zenders in HD kwaliteit
  • Ruim 400 digitale tv- en radiozenders

Eye TV One

EyeTV smartcard

Misschien kent u het al, maar misschien ook niet. Eye TV one is een manier om onderweg televisie te kijken op je laptop of computer. U kunt ook de EyeTV applicatie downloaden uit de App Store en daarmee eenvoudig het signaal streamen van uw laptop of computer waar de antenne is op aangesloten naar uw iPad. Zo kunt u TV kijken op uw iPad. Daarnaast bestaat er ook EyeTV Mobile die je direct in je iPhone of iPad kunt inpluggen.

Het enige wat u verder nodig heeft is een Digitenne abonnement waarmee u het signaal kan ontvangen op de smartcard die bij de Eye TV One geleverd wordt.


TV kijken via WiFi

Uitzending gemist via internet

Als u op een camping zit met draadloos internet kunt u ook via internet live televisie programma's bekijken via Npo.nl of via programma gemist kanalen als Uitzendinggemist.nl, RTLXL.nl en Kijk.nl. Hier kleven echter vele nadelen aan. De live programma's die u kunt bekijken zijn alleen de kanalen van de NPO. Bovendien is de verbinding van de camping is niet altijd even sterk waardoor de kans bestaat dat er veel buffertijd is of er geen verbinding kan worden gemaakt waardoor het programma helemaal niet te zien is.

TV Kijken met Ziggo

Ben je klant van Ziggo dan heb je geluk. Je kunt dan makkelijk via WiFI TV Kijken met de Ziggo GO app. Dit is een gratis app en werkt in de hele Europese Unie. Houd er rekening mee dat niet alle landen onderdeel zijn van de Eropese Unie, je kunt geen gebruik maken van Ziggo go in Zwitserland en Noorwegen.


NLZiet

Met een abonnement op NLZiet kun je ook Onbeperkt online tv kijken. Met NLZiet kun je terugkijken van uitzendingen bij RTL, NPO en Talpa. Hieronder vallen de zenders NPO1, NPO2, NPO3, RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, SBS6, Net5, SBS9, Veronica, RTL Z, TV 538, RTL Crime, RTL Lounge en RTL Telekids. Sinds juni 2018 is NLziet te gebruiken in heel Europa.


Conclusie TV kijken op de camping

Als u in Nederland naar een camping of vakantiepark gaat en u onbezorgd wilt televisie kijken dan is het verstandig om te kiezen voor Digitenne of EyeTV of een van de handige apps van NLZiet, KNIPPR. Het is relatief goedkoop, handig en makkelijk te installeren. Het enige nadeel is dat u niet altijd gegarandeerd bent van 100% (WiFi) dekking en dus happeringen kunt ondervinden. En bovendien bent u beperkt bent met het zenderaanbod.

Als u buiten Nederland in Europa op vakantie gaat, dan is de schotel van Canal Digitaal het enige alternatief en zult u deze mee moeten nemen bij uw bagage.