TV kijken op de camping

Uitstekend geschikt voor op de camping in een caravan, vakantiehuis of boot

 

Tegenwoordig is het erg gemakkelijk om TV en streaming diensten te kijken ook op de camping of vakantiepark. Via televisie, laptop, tablet of mobiel bieden apps en websites van online streamingdiensten de uitkomst.


TV kijken via wifi

Google Chromecast

googlechrome

De Google Chromecast is een handig klein apparaatje wat je in de TV plugt via USB of USB-C. Als je de Chromecast verbind met je mobiel of tablet kan je online streamingdienst apps met een klik op je TV laten zien. Handig wanneer je niet direct met de TV kan verbinden en wanneer je een avondje je favoriete serie of film wilt kijken op netflix of TV.

Hoe stream je TV, series en films via de Google Chromecast?

Download de Google Home app die te vinden is in de Play store van Android en de App store van Apple en volg vervolgens de stappen die Google Home zelf aangeeft. Zorg dat de app van de desbetreffende streamingdienst ook gedownload is. Eenmaal gedownload is het kwestie van inloggen of een account maken als je dat nog niet gedaan hebt. Zorg dat je bent verbonden bent met hetzelfde wifi-netwerk als je Google Chromecast. Klik aan wat je wilt

kijken en zoek dan naar dit icoontje: googlechrome (vaak rechtsboven in de app) Klik vervolgens op de Chromecast die met de TV verbonden is en kijken maar!


TV Kijken via wifi met Ziggo

ziggo-go

Ben je klant van Ziggo dan heb je geluk. Je kunt dan makkelijk via WiFI TV Kijken met de Ziggo GO app. Dit is een gratis app en werkt in de hele Europese Unie. Houd er rekening mee dat niet alle landen onderdeel zijn van de Europese Unie, je kunt geen gebruik maken van Ziggo go in Zwitserland en Noorwegen en het VK. De Ziggo Go app is gemakkelijk te downloaden in de Google Play store en Apple app store. Volg daarna deze stappen om te streamen op je TV.

TV kijken met NLZiet

nlziet

Er zijn tegenwoordig een heleboel platformen waar je series en films op kan kijken. voor TV heb je NLziet: op NLziet kan je zolang je wifi hebt online TV kijken. Met een abonnement op NLZiet kun je ook Onbeperkt online tv kijken. Met NLZiet kun je terugkijken van uitzendingen bij RTL, NPO en Talpa. Hieronder vallen de zenders; -NPO 1, NPO 2, NPO 3 -RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8 -SBS6, Net5, SBS9, Veronica -RTL Z, TV 538, RTL Crime, RTL Lounge, RTL Telekids -NPO 1 extra, NPO 2 extra, NPO Zappelin, NPO Nieuws, NPO Politiek en zelfs een heleboel regionale omroepen. Sinds juni 2018 is NLziet te gebruiken in heel Europa.

De app van NLZiet is gemakkelijk te downloaden in de Google Play store en Apple app store. Volg daarna deze stappen om te streamen op je TV. Of kijk TV via mobiel of tablet

NPO start via internet

npostart

Als je op een camping zit met draadloos internet kun je ook via internet live televisie programma's bekijken via npostart of via programma gemist kanalen als RTLXL en Kijk. Hier kleven echter vele nadelen aan. De live programma's die je kunt bekijken zijn alleen de kanalen van de NPO. Bovendien is de verbinding van de camping niet altijd even sterk waardoor de kans bestaat dat er veel buffertijd is of er geen verbinding kan worden gemaakt waardoor het programma helemaal niet te zien is.


Online streamingdiensten

tv-remote

Op het gebied van online streaming is er tegenwoordig voor iedereen wat wils. Bij iedereen het meest bekend is natuurlijk Netflix en de streaming service van eigen bodem Videoland natuurlijk. Daarnaast heb je nog een aantal andere leuke nieuwe alternatieven zoals Amazon Prime Video, Disney+ en Apple TV+. Ook deze diensten hebben hun eigen originals die alleen te zien zijn op hun platformen. De apps van NLZiet is gemakkelijk te downloaden in de Google Play store en Apple app store. Volg daarna deze stappen om te streamen op je TV.


Digitenne van KPN

Om televisie te kijken op de camping is Digitenne een handige en goedkope uitkomst. Hiermee heb je geen extra kabels nodig alleen een stopcontact en natuurlijk een televisie die je kunt neerzetten waar je maar wilt! Digitenne is eenvoudig binnen 10 minuten aangesloten. Bovendien kun je Digitenne ook thuis gebruiken en is een goedkope alternatief voor de kabel en kun je jaarlijks tot €100,- of meer besparen ten opzichte van de kabeltelevisie. Maandelijks betaal je €18,00. De insteekkaart of digitale tuner krijg je in bruikleen.

Satelliet schotel van Canal Digitaal

canal-digitaal

Ook mogelijk is om televisie te kijken via de satellietschotel van CanalDigitaal. Hiermee kun je in heel Nederland en Europa televisie kijken op de camping, boot of vakantiehuis. Het nadeel is dat hier een flink prijskaartje aan hangt; Je betaalt namelijk €100,- voor het recreatie pakket wat bestaat uit een schotel (54 cm) met stevig campingstatief, decoder, kabel en smartcard. En daarnaast betaal je €11,95 per maand voor je abonnement waar je over alle bekende zenders beschikt.

  • Bereik in heel Europa
  • Groot aantal zenders in HD kwaliteit
  • Ruim 400 digitale tv- en radiozenders

Conclusie TV kijken op de camping

Als je in Nederland naar een camping of vakantiepark gaat en je onbezorgd wilt televisie kijken dan is het verstandig om te kiezen voor een Google Chromecast of een van de handige apps van NLZiet en Ziggo of een van de andere streamingdiensten. Het is relatief goedkoop, handig en makkelijk te installeren. Het enige nadeel is dat je niet altijd gegarandeerd bent van 100% (WiFi) dekking en dus haperingen kunt ondervinden. En bovendien ben je beperkt met het zenderaanbod.