Over WiFi Campings

WiFi Campings is een website dat ontstaan is uit een idee vlak voor de zomer van 2006. Het idee werd meteen uitgewerkt. Na veel geresearch op het internet werden er meer dan 50 campings, vakantieparken gevonden die draadloos internet aanboden aan hun gasten. Genoeg om een website er voor op te starten. Met succes, uit eindelijk na een aantal dagen researchen telden we 100 campings.

Op 4 juli 2006 kwam WiFi Campings enorm veel in de media aandacht van grote websites en kranten als o.a. Nu.nl, de Telegraaf, Spits en NRC Next. Het persbericht had zelfs de kleinste weblogs bereikt. En de bezoekers aantallen vlogen omhoog. Niet alleen de bezoekers aantallen, maar ook vele aanmeldingen van campings die nog niet op website te vinden waren werden met grote hoeveelheden ingezonden.

In 2007 werd er in het nummer van Kampeer & Caravan Kampioen ook aandacht besteed aan het draadloos internetten op de camping, evenals het AD weekend in 2008. In juli 2009 werd op Veluwezoom FM een item besteed aan WiFi Campings waarvan het fragment hieronder te beluisteren is.
Sinds het voorjaar van 2008 is er en flinke uitbreiding gekomen op de website toen zijn er ook buitenlandse campings uit heel Europa bijgevoegd. Achter de schermen wordt er altijd hard gewerkt aan de inhoud, functionaliteit en innovatie van de website. Vijf jaar nadat WiFi Campings bestaat is de site genomineerd voor "Website van het Jaar 2011" in de categorie vrije tijd en recreatie.

Op dit moment zijn er 1558 campings bij ons bekend die draadloos internet aanbieden aan hun gasten. Daarvan zijn er 902 Nederlandse en 656 buitenlandse campings uit 31 verschillende landen. We zijn er van ons van bewust dat we nog lang niet alle campings in kaart hebben gebracht. Wekelijks melden campings zich ook aan bij de site, deze zijn natuurlijk altijd welkom!

In de media

Telegraaf NRC Next Nu.nl

 

Telegraaf

Draadloos op de camping

Even vanuit de tent de e-mail ophalen, de laatste nieuwtjes lezen en even gezellig chatten met vrienden, familie of kennissen? Op de website www.wificampings.nl is te vinden welke camping draadloos internet aanbiedt. In dat geval kan de vakantieganger met een gerust hart de eigen laptop of PDA meenemen. Momenteel zijn er 100 Nederlandse campings waarvan bekend is dat ze draadloos internet aanbieden.

 

NRC Next

Wificamping

Een e-mail versturen, het laatste nieuws lezen, je weblog bijwerken of chatten met vrienden. Internet is voor veel mensen een zeer belangrijk onderdeel van hun leven. Wat doe je dan als je op vakantie bent? Bewust drie weken zonder de pc? Of gaat de laptop of de handcomputer mee? Voor de laatste groep "verslaafden" heeft Erwin Oudshoorn een oplossing. Op www.wificampings.nl kunnen mensen die in Nederland op vakantie zijn, kijken of hun camping draadloos internet aanbiedt. Als dit aanwezig is, kan de vakantieganger met een gerust hart zijn eigen laptop meenemen. Volgens de website bieden op dit moment meer dan honder Nederlandse campings draadloos internet aan. "Mocht de site een succes worden, dan zal er een uitbreiding komen om in het buitenland vakantielocaties te zoeken waar je met je eigen laptop lekker op internet kunt surfen", schrijft Oudshoorn op zijn website.

Internetvriendelijk kamperen?

www.wificampings.nl

 

NU

Wifi op de camping dankzij handig overzicht

AMSTERDAM - Op vakantie, maar geen internet tot je beschikking? Voor veel mensen is dat een gruwel. Steeds meer campings bieden echter uitkomst. wificampings.nl biedt nu een overzicht van alle Nederlandse campings die draadloos internet bieden.

Volgens initiatiefnemer Erwin Oudshoorn is internet tegenwoordig niet weer weg te denken uit het dagelijkse leven. Voor mensen die écht niet zonder kunnen, en ook geen zin hebben in een duur umts-abonnement, heeft hij nu een oplossing in de vorm van wificampings.nl.

"Mocht de website een succes worden, dan zal er een uitbreiding komen", aldus de bedenker van de site. Hij denkt daarbij aan een overzicht van buitenlandse campings. Uniek zal hij hier overigens niet mee zijn:al langer bestaat onder meer de site Camp Wireless .