Index
• Aviodrome

Aviodrome

Pelikaanweg 50
8218PG Lelystad
Drenthe (Denemarken)
www.aviodrome.nl
Entreeprijs: € 15.75
Parkeermunt: € 5.00

Het Aviodrome vertelt jullie alles over de luchtvaart en de techniek erachter. Het is natuurlijk een klein wonder dat we als mensen in staat zijn om te vliegen en er op die manier voor te zorgen dat we op een korte termijn zeer grote afstanden af kunnen leggen. Dit is niet zonder slag of stoot gegaan en ook in het recente verleden zijn er voorbeelden geweest van bedrijven die het hoofd niet boven water hebben kunnen houden. De luchtvaart is een zeer interessante sector en in het Aviodrome kunnen jullie daar van alles over gaan lezen en ontdekken. Uiteraard is het daarnaast mogelijk om de vliegtuigen van heel dichtbij te bekijken. Zo weet je na een bezoek aan het Aviodrome eigenlijk alles van vliegtuigen en kun je die kennis mooi delen wanneer je de volgende keer naar je vakantiebestemming vliegt.

Op 24 december 2011 leek het einde van Aviodrome even in zicht vanwege een faillissement waardoor het luchtvaartmuseum voorgoed dicht zou gaan. Nog geen half jaar later kondigden Libema, die onder andere ook eigenaar is van o.a. Safaripark Beekse Bergen, op 23 maart 2012 aan dat zij nieuw leven in gaan blazen in het park met een nieuwe opzet.

Zo wordt Aviodrome op 28 april 2012 weer heropent als luchtvaart themapark waar uiteraard nog steeds de historie van de luchtvaart te bezichtigen, maar er zijn ook nieuwe elementen toegevoegd. Zo is een buitenterras toegevoegd naast een Boeing 747 waar bezoekers een uniek uitzicht hebben op het vliegverkeer dat dagelijks op Lelystad Airport plaatsvindt.
Daarbij komen ook zeven attractiezones waar kinderen zich kunnen vermaken met speelmogelijkheden, vliegtoestellen worden publiekstoegankelijk en er worden ook shows gehouden waar draaiende motoren en taxiende historische vliegtuigen te zien zijn.

De prijs blijft volgens Libema hetzelfde en er hoeft niets extra's betaald te worden voor de attracties.

Campings in de buurt van Aviodrome

Camping t Oppertje

Lelystad, Flevoland, Nederland

Bekijk accommodatie

Andere dagattracties

Dierenpark Emmen
Afstand 99.18 km
Lees meer over Dierenpark Emmen
Artis Zoo
Afstand 43.03 km
Lees meer over Artis Zoo
Madame Tussauds
Afstand 44.22 km
Lees meer over Madame Tussauds
Hellendoorn
Afstand 61.91 km
Lees meer over Hellendoorn
Diergaarde Blijdorp
Afstand 94.55 km
Lees meer over Diergaarde Blijdorp
Drievliet
Afstand 92.02 km
Lees meer over Drievliet
Madurodam
Afstand 92.67 km
Lees meer over Madurodam
FestiValderAa
Afstand 102.96 km
Lees meer over FestiValderAa
Speelland Beekse Bergen
Afstand 106.94 km
Lees meer over Speelland Beekse Bergen
Toverland
Afstand 122.15 km
Lees meer over Toverland