Wist u dat er katten zijn die wel van water houden? De Savannah kat is dol op water. Van een lekker badje met water kunnen zij wel uren lang genieten.

Datum: 06-08-2019

 

De Savannah kat

De prachtige Savannah kat is een kruising tussen een Serval kat en een gedomesticeerde kat (voor de meeste ook wel bekend als huiskat). De Savannah kat is qua uiterlijk veel anders dan de huiskat, ze zien er erg exotisch uit en lijken zelfs een beetje op een jachtluipaard. Hun innerlijk is wel ongeveer het zelfde, de kat houdt erg veel van aandacht, spelen, zwemmen en rennen. Erg ideaal voor een actieve gezin.

 

Mee op vakantie?

De Savannah kat vindt het hartstikke leuk om mee op vakantie te gaan. Een Savannah kat is dol op zwemmen en lekker in het zonnetje liggen. Ook vinden zij het heerlijk om op bed te slapen met hun baasje, dus ideaal geschikt voor mee in de caravan of tent. De kat kan het goed vinden met andere dieren en kinderen, ook heeft de kat er geen problemen mee om aan een riem te lopen. Wel moet er rekening mee gehouden worden dat katten niet in elke land welkom zijn en of moeten voldoen aan bepaalde inentingen.

 

Leefomstandigheden

De katten hebben veel energie en houden erg veel van aandacht en spelen. Daarom is het belangrijk dat de katten een buitenkooi ter beschikking hebben waarin zij heerlijk kunnen spelen. Ook vinden ze het leuk om samen met hun baasje activiteiten te doen zoals samen naar het bos, spelen met speelgoed en fietsen. Een echte vriend dus.

 

Op zoek naar een exclusieve kat?

Cattery Nevasirags is momenteel ‘de’ oudste bestaande Savannah Cattery in Nederland. Zij fokken Savannah katten in de kleuren Black, Brown Spotted Taby, Black Silver Spotted en Black Smoke van het hoogste kwaliteit. De katten zijn beschikbaar in verschillende generaties, dit heeft te maken met hoeveel procent Serval de kat nog bezit. Bent u dus geïnteresseerd in een prachtige Savannah kat? Bekijk dan de website van Cattery Nevasirags.