Telefoonabonnementen op vakantie, sim only of toch het abonnement?

Datum: 23-01-2020

Voor elk gezin is het een enorm herkenbaar fenomeen tegenwoordig, je gaat op vakantie maar er is altijd wel weer stress of er ergens WiFi in de buurt is. Is dat er niet dan ben je toch snel aangewezen op mobiele data. Vaak met grote gezinnen kan dit tot hoog verbruik leiden, vooral als apps zoals YouTube of Instagram veel worden gebruikt vliegen de gigabytes erdoorheen.

 

Het is daarom altijd wijs om voordat je op vakantie gaat te checken hoe het met de abonnementen van jou, of die van je kinderen zit. Hierdoor ga je toch weer een stukje geruster op vakantie. Om in ieder geval wat duidelijkheid te hebben zijn hier enkele tips om data te besparen zodat je nooit te duur uit zal komen.

 

In heel Europa gebruik je tegenwoordig gewoon je abonnement zoals je deze ook in Nederland gebruikt, alles wat je hier belt of verbruikt qua data of minuten wordt in mindering gebracht van de data die je in Nederland altijd gebruikt. Gelukkig geen extra torenhoge kosten zoals je vroeger wel eens kreeg. Let wel op dat deze regel niet geldt in landen buiten de Europese Unie, dus ga je daar flink lopen internetten op je bundel kun je wel eens bedrogen uit komen.

 

Tegenwoordig hebben telefoons ook bepaalde instellingen om je data te besparen of compleet te stoppen, het is dus handig om dit aan de hand van je type telefoon te raadplegen want ook dit kan vaak erg veel schelen in je dataverbruik. Ook is het wijs om altijd de app te downloaden van je provider zodat je ten alle tijden inzicht hebt in je gebruik.

 

Nu je bewust bent van de regels omtrent internet in het buitenland zijn er veel tools op internet om verschillende abonnementen te vinden. Zo kan je bijvoorbeeld vergelijken op SimOnly.nl Hier kan je precies een abonnement afsluiten aan de hand van je eigen wensen zónder vast te zitten aan een duur toestel. Je doet je nieuwe sim gewoon in je bestaande toestel en kan lekker surfen, bellen en smsen. Check van te voren wel even wanneer je huidige abonnement afloopt!

 

Maar stel je wilt toch nog even een nieuw toestel hebben voordat je op vakantie gaat, wat is dan slim om te doen? Toch een losse sim of toch nog even die nieuwe iPhone halen. De consumentenbond heeft hier onderzoek naar gedaan maar het blijft toch vaak een kwestie van een persoonlijke voorkeur. Let wel op dat als je kiest voor een toestel met abonnement en de kosten van het toestel afbetaalt in de abonnementskosten je een BKR registratie krijgt.