Overstappen van energieleverancier: nog steeds de beste besparingsmethode

Datum: 29-10-2019

Wist u dat u honderden euro’s per jaar kunt besparen op gas water licht door simpelweg over te stappen van energieleverancier? Hoewel veel energieleveranciers u proberen te verleiden tot het afsluiten van een langjarig contract is het nog steeds voordeliger om ieder jaar over te stappen. Waarom is het zo slim om ieder jaar een contract van 12 maanden af te sluiten en hoe kunt u dit het beste aanpakken?

 

Kortingen en vaste tarieven

Er zijn verschillende manieren waarop een leverancier van energie u probeert te behouden als klant. Zo kunnen zij hoge kortingen aanbieden of zorgen ze voor vaste tarieven in een langjarig contract. Hoewel beide punten aantrekkelijk lijken, is niets minder waar. Zo gelden de kortingen vaak op de stroomprijs; stroom is goedkoper in vergelijking met gas en dat betekent dat u niet heel veel bespaard op de energierekening. De besparing kan dus flink tegenvallen. Daarnaast is ook het vastzetten van voordelige tarieven niet altijd de beste optie. Uit verschillende vergelijkingen is gebleken dat drie eenjarige contracten meer besparing opleveren dan een driejarig contract.

 

Stap over en begin met besparen

Ondanks de kortingen, contracten of aantrekkelijke cadeaus die u worden aangeboden blijkt het nog steeds beter om te kiezen voor een overstap. Wanneer u ieder jaar overstapt naar een andere energieleverancier kunt u honderden euro’s besparen. Met een online energievergelijker kunt u direct zien wat de energieprijzen zijn per leverancier. U kiest dan logischerwijs voor de leverancier met het aantrekkelijkste aanbod voor gas water licht. Huishoudens die niet overstappen energie laten veel geld liggen. Dit komt omdat zij het variabele tarief betalen voor gas water licht; dit kan dus ieder half jaar verlagen of verhogen. Per jaar kunt u tot wel €300 besparen door over te stappen van energieleverancier.

 

Tip bij het overstappen van energieleverancier

Gaat u overstappen van energieleverancier? Het is belangrijk om te kijken naar het tarief voor gas water licht, maar het wordt ook aangeraden om dit niet te vergelijken met wat u momenteel betaalt. Vergelijk de huidige energieprijzen van verschillende leveranciers met elkaar om zo de beste keuze te maken. Door energie vergelijken ziet u direct wat de totaalkosten zijn op basis van uw gebruik. Zo kunt u direct zien wat u kunt besparen op uw energierekening. Vaak zijn welkomstbonussen ook verwerkt in de totaalprijs en het is dan ook belangrijk om te kijken naar de kosten zonder deze kortingen.