Nazomeren in de Dordogne: de ideale vakantieperiode komt eraan!

Datum: 29-08-2018

 

De vakantie is bijna ten einde. Het gewone leven herneemt zijn oude gang. De kinderen gaan weer naar school en naar hun sportles en u bent weer aan het werk of druk met het huishouden. Wilt u er toch nog even tussenuit voordat de herfst zich aandient? Dan is de Dordogne altijd een goed idee. De nazomerperiode (september tot en met half oktober) is een aantrekkelijke tijd om deze regio te bezoeken. De temperatuur is nog heel prettig en de tijd van het jaar is ook prima als u een wijntrip wilt maken. In ieder geval is dit dé perfecte periode om heerlijk te gaan nazomeren.

 

Voordelen van de nazomer

Er zijn diverse voordelen te noemen voor een bezoek in deze periode aan de Dordogne. Het hoogseizoen is dan voorbij. U kunt dus in september voordelig een reisje boeken en in alle rust genieten van de bezienswaardigheden en activiteiten in de Dordogne. En door de aangename temperatuur houdt u uw bruine kleurtje net nog even langer vast en ontsnapt u aan eventuele plensbuien.

 

Wijnmaand

September is de maand van de druivenoogst. Frankrijk staat bekend om de vele wijnstreken. In de Dordogne bevinden zich bijvoorbeeld de wijngaarden van de Cahors. Deze streek krijgt dankzij de druivensoort Malbec steeds meer internationale bekendheid. Ook de Bergerac-wijnstreek is bekend. Heeft u als wijnliefhebber uw vakantie al eens doorgebracht in een wijnstreek? Tijdens de Wijnweken van 15 tot met 29 september krijgt u de kans om van alles aan de weet te komen over de wijnproductie. U kunt de wijngaarden van dichtbij bekijken, kennismaken met de wijnboeren, meehelpen met oogsten en natuurlijk wijnen proeven. Buiten deze periode om is het altijd mogelijk om de speciaal uitgezette wijnroutes af te leggen per auto of fiets of te voet. Als u een bordje Degustation tegenkomt, kunt u naar binnen gaan en genieten van een wijnproeverij.

Populaire trekpleisters bezoeken

Wilt u in alle rust uw gedroomde activiteiten ondernemen? Of eindelijk die populaire trekpleister eens bezoeken? Het kan prima in de nazomer. Er is veel minder publiek en u kunt alles op uw gemak bekijken. Rocamadour, Sarlat, Saint-Cirq-Lapopie moet u beslist gezien hebben als u een liefhebber bent van geschiedenis en cultuur. In De Dordogne vindt u vele mooie kastelen met een rijk verleden. Deze kastelen zijn een bezoekje waard als u een tochtje gaat maken.

 

Wilt u nazomeren in Frankrijk?

Dat kan prima in de Dordogne. U kunt tot diep in het najaar hier op het terras zitten. FranceComfort beheert en verhuurt vakantiehuizen in diverse regio’s in Frankrijk. Onder ons beheer vallen luxe vakantieparken in de Dordogne, Poitou-Charentes, Ariège en de Provence. Waar u ook wilt verblijven tijdens uw nazomervakantie, er zit altijd een geschikt vakantieverblijf tussen. U boekt eenvoudig uw verblijf via onze website. Of neem telefonisch contact op voor meer informatie +31 (0) 854 011 009 of stuur een mail naar info@francecomfort.com.