Met de hond op vakantie? 5 tips voor een geslaagde trip

Datum: 15-11-2018

Voor veel mensen is hun hond veel meer dan een huisdier: het is een belangrijk en zeer dierbaar lid van het gezin. Zie jij jouw hond ook als onderdeel van de familie? Dan vind je het waarschijnlijk erg moeilijk om het beestje achter te laten als je op vakantie gaat. Gelukkig is dit ook helemaal niet nodig, want je kunt je hond ook meenemen op je trip.

 

Wel zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden als je jouw hond mee wil nemen op vakantie. In dit artikel lees je welke dingen dit zijn. Met de tips in dit artikel genieten jij en je trouwe viervoeter optimaal van jullie welverdiende vakantie.

 

Bereid je goed voor

Zeker als je je huisdier mee wil nemen naar het buitenland, moet je je goed voorbereiden op de reis. Je moet je in dit geval namelijk aan de buitenlandse wet- en regelgeving houden. Dit wil zeggen dat je je aan de invoereisen van je vakantieland moet houden als je jouw hond mee wil nemen op vakantie.

 

Als je jouw hond mee wil nemen naar het buitenland, heeft het beestje altijd een eigen paspoort nodig. Bovendien heeft je hond een chip nodig en moet het beestje 21 dagen voor vertrek een hondsdolheid vaccinatie hebben gehad.

 

Neem de hond veilig met je mee

Het is erg belangrijk om je hond veilig met je mee te nemen. Je wil namelijk niet dat er onderweg iets met je lieve huisdier gebeurt. Reis je met de auto? Koop dan een honden autostoel voor je trouwe viervoeter. In deze unieke autostoel zit jouw hond gegarandeerd veilig, de hele reis lang. En ga je op fietsvakantie met de hond? Dan kun je een honden fietsmand kopen. In deze speciale mand kun je je hond veilig meenemen op de fiets.

 

Voorkom oververhitting

In de hete zomermaanden is er kans op oververhitting. Zeker honden met een korte snuit, zoals de Franse Bulldog, de Engelse Bulldog en de Mopshond, lopen een groot risico op oververhitting in de zomer. Je kunt oververhitting op diverse manieren voorkomen. Ten eerste is het goed om je hond in een schaduwrijke en koele omgeving te laten liggen. Daarnaast is het belangrijk om je lieve huisdier voldoende water te geven. En wil je een lange wandeling maken? Doe dit dan liever op een koelere dag, want bij hoge temperaturen kan dit gevaarlijk zijn voor je hond.

 

Verder kun je oververhitting voorkomen door speciale spullen voor afkoeling voor de hond te kopen. Neem deze mee op vakantie en je weet zeker dat jouw trouwe viervoeter niet oververhit raakt, zelfs niet bij extreem hoge temperaturen.

 

Neem een EHBO-set mee

Tot slot is het verstandig om een EHBO-set mee te nemen op vakantie. In deze set moeten vele verschillende EHBO spulletjes zitten, zoals verbandmateriaal, steriele gaasjes, betadine, jodiumdoekjes, leukotape, een schaartje en handschoenen. Ook neem je altijd een nagelschaartje en een tekentang mee op vakantie. Mocht er iets gebeuren met je hond, dan komt een EHBO-set absoluut van pas!