Makkelijke maaltijden om buiten te bereiden

Datum: 28-03-2019

Het wordt weer lekker buiten. De lente is gearriveerd en de dagen worden langer. Tijd om te genieten van zon en warmte. Met een goed wijntje, biertje, limonade voor de kinderen en niet te vergeten lekker eten. De maaltijden moeten natuurlijk wel makkelijk zijn, want in de tuin of op vakantie kook je nu eenmaal eenvoudiger. Toch hoeft het er niet minder lekker om te zijn, als je de juiste gerechten hebt uitgezocht. Brenda Hoff verzameld al jarenlang de lekkerste makkelijke maaltijden. Op haar foodblog vind je de leukste ideeën voor makkelijke recepten in de lente en zomer.

 

Royaal eten op de camping

Bij de camping denk je niet direct aan royaal eten. Toch kun je juist hier relaxt én smaakvol werken aan originele gerechten. Hiervoor is vooral de barbecue ideaal. Zo kun je de lekkerste eenpansgerechten koken. Slechts zout, peper, spekblokjes en vlees zijn meer dan genoeg voor de smaak. En heb je al eens gehoord van pincho’s? Dit zijn eenvoudige tapas van schuin afgesneden stukjes stokbrood met ham, brie en gegrilde paprika. Een prikkertje er doorheen en je hebt fantastische hapjes voor je lunch of borrel.

 

Echt eten voor de tuin

Als het mooi weer is, ben je het liefst zo lang mogelijk buiten. Zeker als je een fijne tuin hebt. Makkelijke gerechten zijn dan geen overbodige luxe met spelende kinderen om je heen, familie en vrienden waar je graag mee praat en een warme lente- of zomerzon. Ook hiervoor kun je talloze eenvoudige maar heerlijke gerechten vinden. Een favoriet: wraps met vis of vlees die je op smaak brengt met tomatenpuree, reepjes paprika, plakjes champignon en oregano. Je hoeft de aluminium pakketjes alleen even om te draaien op de barbecue, terwijl je gezellig verder praat. Van tevoren kun je ook een salade maken, bijvoorbeeld couscous met makreel en tuinbonen, of de bietensalade met geitenkaas.

 

Perfecte recepten voor Pasen

Op 21 en 22 april is het weer Pasen. Hierbij hoort natuurlijk een lekker eigerecht. Paasrecepten met gepocheerde eieren zijn dan wat je zoekt. Hiermee geef je je gerecht iets feestelijks. Ook is het heerlijk, hoe gemakkelijk je het ook bereidt. Misschien ga je voor voor Eggs Benedict, het typisch Amerikaanse ontbijt- en brunchgerecht, dat bestaat uit een Engelse muffin met ham en hollandaisesaus. In plaats van ham kun je ook gerookte zalm of ontbijtspek gebruiken, of bearnaisesaus in plaats van de hollandaisesaus. Of kies voor een van de eenvoudige recepten voor scrambled eggs of maak een omelet. Al deze recepten zijn ook makkelijk te bereiden op de camping waar u naar toe gaat tijdens het lange paasweekend of straks in de meivakantie of zomervakantie.

 

Voorbereiden helpt

Hoewel je al deze makkelijke maaltijden niet speciaal hoeft voor te bereiden, kan het toch leuk zijn een gerecht alvast te proberen. Je kunt dan een dag prikken om bepaalde gerechten te oefenen. Zo weet je zeker dat het op de dag zelf ook lukt. Haal in ieder geval je boodschappen op tijd in huis, dan hoef je op de laatste dag alleen nog maar de verse ingrediënten in huis te halen.