Glutenallergie en op vakantie? Een BBQ kan gewoon!

Datum: 06-08-2019

Wil je op de camping lekker en verantwoord glutenvrij eten? Of organiseer je een etentje en eet er iemand mee met glutenintolerantie? Dan kun je wel wat tips gebruiken. In ieder geval kun je gewoon de barbecue aansteken. Buiten eten en barbecueën hoort bij kamperen. Tegenwoordig bieden veel campings in binnen- en buitenland gratis WiFi aan. Zo zoek je naar zorgeloos naar lekkere glutenvrije recepten en tips, zonder dat je mobiele databundel daalt. Barbecueën is eenvoudig, ook met glutenvrije ingrediënten. Bestel snel voordat je op vakantie gaat je glutenvrije producten bij een glutenvrije webshop en neem ze mee in je koffer. Dat is alvast een goede start.

 

Glutenvrije kruidenmixen en dressings

Een succesvolle barbecue begint met een goede bereiding van de kruiden en dressings. Helaas zitten hier nu juist vaak gluten in. Gelukkig bestaan hiervoor smaakvolle alternatieven zoals kruiden voor pasta, vis en vlees, geheel zonder gluten. De webshop Glutenvrij Le Poole heeft deze allemaal op voorraad. Je vindt hier voldoende glutenvrije sauzen en kruidenmixen.

 

Glutenvrij brood afbakken

Geen barbecue zonder brood! Heb jij of iemand in je omgeving een glutenallergie, dan is dit niet makkelijk. Als je een broodje erbij wilt, bak je deze het liefst vers af. Hiervoor heeft Glutenvrij Le Poole in haar webshop speciaal brood zonder gluten  om af te bakken zoals zadenbroodjes, baguettes, focaccia's, hamburgerbroodjes en ciabatta’s. Dit kan als je een mini-oven mee naar de camping neemt of als je verblijft in een vakantiehuis, die voorzien is van een keuken met oven.

 

De voorbereiding: praktische tips

Als er iemand mee-eet die coeliakie heeft, kun je het beste ervoor zorgen dat alles wat je klaarmaakt glutenvrij is. Om kruisbesmetting te voorkomen is het raadzaam om op tafel een plek in te richten speciaal met de bijgerechten in aparte bakjes voorzien van eigen bestek.

Ondanks zorgvuldig inkopen doen, blijft het mogelijk dat gluten je systeem binnenkomen. Die kans kun je wel sterk verkleinen door zeer eenvoudige maatregelen te nemen. Dit zijn de belangrijkste tips waarmee je problemen voorkomt:

 

  • gebruik een aparte barbecue-set en uitsluitend nieuwe barbecue-gereedschappen,
  • houd een gedeelte vrij én herkenbaar door middel van aluminium,
  • bewaar sausjes afgesloten zodat er geen kruimels invallen,
  • ga aan de kop van de tafel zitten, want hier is het altijd net even wat rustiger omdat gezamenlijke gerechten vooral in het midden van de tafel gedeeld worden.