De voordelen van kamperen

Datum: 23-07-2018

Lekker op kampeertrip? Maar weet je nog niet zeker of je wil kamperen of toch veilig voor een hotel wil kiezen? Het heeft zo zijn voor en nadelen. In dit artikel worden de voordelen van kamperen neergezet. Hopelijk ren je meteen naar het boekingskantoor hierna om je vakantie naar de camping te boeken!

 

Back to basics

Heel veel mensen genieten er helemaal van om terug naar de natuur te gaan en lekker alle makkelijke voorzieningen te hebben. Veel comfort is er natuurlijk niet en je moet je wc-papier meenemen als je gaat plassen. Op veel campings is er tegenwoordig wel gewoon Wi-Fi.

 

Het weer bepaalt

Het weer bepaalt wat je doet, hoe laat je op staat met het licht en ook hoe laat je naar bed gaat met wanneer het koud wordt. Wanneer het regent ga je iets anders doen dan wanneer de zon volle bak schijnt. Je leeft op het ritme van de natuur.

 

Geen haast

Wanneer je op de camping zit is er weinig haast. Alles lekker rustig en je ervaart het echte camping gevoel. Ook duurt alles langer, want je wc zit vaak niet 5 meter van je vandaan maar je moet soms 200 meter lopen voordat je in de buurt bent. Daarbij heb je natuurlijk wel de extra vrijheid.

 

Kosten

De kosten zijn een stuk goedkoper dan het verblijf in een hotel. Omdat je in een camping geen privé voorzieningen hebt is het vaak een stuk goedkoper dan een hotel. Soms kun je een hele week een kampeerplek hebben voor minder dan 100 euro per week, een koopje toch?

 

Natuurlijk zijn er ook een hoop nadelen zoals de tent opzetten (wat nou eenmaal ellende is), weinig privacy en insecten. Maar dat haalt het plezier zeker niet weg om lekker met je gezin de hele week te zijn. Heb je nou tips nodig? Kijk eens voor meer informatie op vrouwenstijl en anders naar meer vakanties voor vrouwen, echte websites voor en door vrouwen!