De beste WiFi Campings van Spanje

Datum: 05-12-2019

 

checken, foto’s op Instagram liken en het nieuws online lezen; we doen het tegenwoordig niet alleen meer thuis. Ook op vakantie staat het mobieltje continu aan. En niks zo vervelend als extra betalen voor wifi. Tegenwoordig mag je zelfs tijdens een kampeervakantie rekenen op gratis wifi. Maar niet alle campings bieden dat aan. Gelukkig zetten wij de campings met gratis wifi in Spanje op een rijtje. Je hoeft alleen nog maar de auto in te pakken en je telefoon op te laden. Vamos!

Wifi bij je eigen tent in Spanje

Een van de meest geliefde kuststroken van Spanje is de Costa Dorada die tussen Barcelona en Tarragona in ligt. Goudkleurige zandstranden, gezellige vissersdorpen en beide steden op gemiddeld een uur rijden; hier zit je goed voor een zonnige kampeervakantie. Vooral de middelgrote familiecamping bij de badplaats Coma-Ruga is ideaal voor wie dag en nacht online wil zijn. Hier krijg je namelijk gratis wifi bij de bungalow of safaritent. In bed nog even de strandfoto’s op Facebook plaatsen en daarna lekker slapen. Of ’s ochtends de online krant lezen op je eigen terras; een lekkerder begin is er niet. Helemaal niet met een portie churros en café con leche voor je op tafel.

Spetterende vakantiefoto’s online zetten

Van een verfrissende tinto de verano genieten aan de rand van een spetterend waterpark. Als dat geen vakantie is... en stiekem wil je het thuisfront daar toch jaloers mee maken. Gratis wifi is dan wel handig. Die foto’s moeten natuurlijk meteen op Instagram. Op de 4 sterrencamping van TUI aan de Costa Blanca is het mogelijk, want daar is wifi in de openbare ruimtes namelijk gratis. En dus ook bij het waterpark. Vergeet je mobiel niet op te laden voor het uitstapje naar de mondaine stad Alicante. De tapasbarretjes op de palmenboulevard Explanada de España, de smalle straatjes in het middeleeuwse centrum en de jachten in de haven verdienen een plek in het online fotoalbum.

Wifi in de Spaanse Pyreneeën

In the middle of nowhere geen wifi? In Spanje wel hoor. Zelfs in de ruige Pyreneeën in het noorden van het land. Na het hiken langs snelstromende rivieren en diepe ravijnen kun je de foto’s meteen online zetten. Op de camping in La Puebla de Castro en de camping in La Puebla de Roda krijg je gratis wifi in de openbare ruimtes. Het restaurant bijvoorbeeld. Wel zo fijn, want na zo’n actieve dag heb je vast wel trek in een portie tapas. Kampeer je op de camping in La Puebla de Roda? Plaats dan zeker het naastgelegen Lago Barasona, met zijn turquoise gekleurde water en waterval, online. Die zal heel wat likes opleveren.