Wat is het verschil tussen WiFi en mobiel internet?


Tegenwoordig als je een iPhone of een andere smartphone koopt kun je voor weinig (extra) geld een abonnement nemen op mobiel internet. Dit kan ook met een laptop zoals de Dongel van KPN of de internetstick van T-Mobile. Met deze USB-modems kun je door heel Nederland onbeperkt internetten, maar hier zitten ook veel nadelen aan.

Mobiel internet is namelijk twee keer zo trager dan een WiFi verbinding en bij veel gebruik door vele verschillende mensen in je omgeving kan het bereik erg slecht zijn. Het kan zelfs voorkomen dat je helemaal geen bereik hebt. En dat met een dongel waarop je zelfs een abonnement hebt. Bovendien is deze USB-modem zeker niet handig als je in het buitenland bent, want voor elke MB betaal je veel geld.

Kortom het is erg handig voor dagelijks gebruik zoals het ophalen van e-mail en een paar websites te bezoeken als je onderweg bent of ergens bent waar even geen internet is, maar niet op vakantie in binnen of buitenland waar campings of vakantieparken ook vaak op afgelegen gebieden gevestigd zijn.

Zie ook:


Handige links:
draadloos internet